zondag 6 juni 2010

Workshop 5 juni 2010

Door Erwin Stok
Bepakt en bezakt kwamen ze het schoolplein op.
De deelnemende fotografen mochten zich gelukkig prijzen met de zonovergoten zaterdag die hun te wachten stond.
Deel één
Het eerste deel van workshop was een korte theoretische inleiding waarin het werken met flitsers en het omgaan met modellen aan de orde kwam. Daarna werd de theorie al snel omgezet naar de praktijk. Met model Sara kregen de deelnemers te zien hoe je een model 'leest', welke poses daarbij passen en hoe je de belichting aanpast aan de gekozen poses. De omgang met een model bleef hier zeker niet onbelicht. Sara vertelde de deelnemers hoe belangrijk het is om een goede verstandhouding met het model op te bouwen en wat je als fotograaf wel en niet moet doen. Ook gaf ze enkele tips om een model zo mooi mogelijk te laten poseren.

Deel twee
Het tweede deel van de dag was praktijk. De fotografen moesten zelf aan de slag en dat was beslist geen straf.
Bram en ik hadden een aantal strobist opstellingen klaargezet waarmee de deelnemers aan de slag konden.
Dit werd mede mogelijk gemaakt door Roland Stolte. Hij stelde tot onze verassing wat strobist onderdelen beschikbaar zodat iedereen naar hartelust aan de slag kon. De fotomodellen Yvonne en Miriam complementeerden het geheel met hun verpletterende aanwezigheid. Deze dames kennen hun vak en ze schroomden dan ook niet om de deelnemers af en toe bij de hand te nemen als de inspiratie even weg viel.

Afsluiting
Een karrenvracht schitterende foto's was het zichtbare resultaat van die dag. Maar belangrijker was de kennis waarmee de deelnemers naar huis gingen zodat ze ook op eigen houtje topfoto's kunnen maken met eenvoudige hulpmiddelen.

1 opmerking: