woensdag 2 juni 2010

chocola

Door: Bram Jonker
Wendie had de film "chocolat" gezien over een vrouw en haar onvervulde verlangens en iets met Johnny Depp en was gelijk enthousiast om een chocolade festival te organiseren in haar gezellige winkel/eethuisje/bagal-paleis central park in Apeldoorn. Daar moesten natuurlijk wat foto's bij gemaakt worden. De beschikbare oppervlakte om de foto's te maken (1,2 m2) schreeuwde om de strobist aanpak.

 Geen ruimte voor studioflitsers, achtergronden of wat dan ook. Tijd voor de voorbereiding: 30 min, beschikbare tijd voor de fotografie van 6 modellen: 40 minuten. Snel een opstelling gemaakt. Als achtergrond gebruikte ik het onvolprezen Falcon Eyes reflectiescherm van 168 hoog, er achter een sb800 geplaatst met omnibounce en de modellen uitgelicht met de rayflash ringflitsadapter op mijn sb800 als hoofdlicht. Door de achtergrond flink over te belichten kwam er een mooie spil van wit licht over de modellen. Simpele set up, snel en doeltreffend en niet te vergeten: uitermate geschikt voor een kleine ruimte. 


Bij model Duane links en rechts van hem nog een Lumopro LP 120 (waar blijft de nieuwe LP160?) neergezet om zijn kaaklijn wat te benadrukken, maar dat was dan ook de enige variatie. De ringflitser als hoofdlicht voldeed prima. Rayflash rules!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten