zondag 30 mei 2010

Eerste Fotofestival Epe

Door: Erwin Stok
Afgelopen zaterdag vierde Epe haar eerste fotofestival. De organisatoren Liesbeth van Asselt, Martin Hogeboom en Joop Luimes speelden vorig jaar met het idee om een expositie te combineren met een aantal workshops.
Wat begon als een klein overzichtelijk concept groeide uiteindelijk uit tot het eerste grote Fotofestival Epe. Van heinde en verre kwamen fotografen op het evenement af en een bataljon aan vrijwilligers zorgden ervoor dat alles in goede banen verliep. Naast het oorspronkelijke idee van de expositie met een aantal workshops hadden de organisatoren nog veel meer op stapel staan. Een keur aan kleurrijk uitgedoste artiesten, live jazzband, dansdemo's, kraampjes vol foto hebbedingetjes, informatie stands etc. etc.
Naast workshops bruidsfotografie, macro, podium, scrapbook, natuur, visagie, werden er ook korte strobistworkshops gegeven door collega fotografen Marc de Groot en Martin Hogeboom.
Samen met de vele andere fotografen die ik daar heb gesproken deel ik de mening dat het een dag met een gouden randje was. Uitermate vermakelijk en zeer inspirerend. Liesbeth, Joop en Martin... chapeau.

Het kan bijna niet anders of dit was de eerste in een hele reeks Eper Fotofestivals.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten