woensdag 26 mei 2010

soft side of strobist...

door: Bram Jonker
Strobistfotografie staat voor veel mensen gelijk aan hoge contrasten, scherpe "randjes" en een beetje een urban stijl. Dat geldt in zeker zin ook voor mij. Toch is er met strobes veel meer mogelijk. Door juist eens wat anders te proberen dan wat je gewend bent, komen er vaak verrassende resultaten uit.
Niet doen wat je altijd doet. Dat is de uitdaging. Maud kwam voor een fotoshootje. Ze is een jaar of 14 en op de een of andere manier had ik bij haar direct het idee van het mooie zacht licht. Heb gebruik gemaakt van een enorme paraplu met een doorsnee van 125 cm, de Falcon eyes UR-60T. Twee lumopro lp120 flitsers er in geplaatst, als hoofdlicht, op 2 uur (camera rechts, schuin achter het model), een sb800 bare bulb (gevlagd tegen de lensflare) op 10 uur (camera links) en een sb800 als fill op 1/32 met paraplu op 7 uur om de donkere partijen wat meer op te lichten.

Hier en daar nog iets met de flitsers geschoven en uiteindelijk kwamen er totaal andere plaatjes uit dan ik normaal gesproken in strobiststijl maak. Leuk om te doen. Mijn strobist softe kant ontdekt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten